Hoppa till innehållet Nestor cafe

Om Nestors Cafe

Nestors cafè & diversehandel startade år 2000 då vi började att rusta huset. För varje år det har varit öppet har vi kunnat ta flera rum i bruk eftersom det blev klart. Det är ett fint gammalt hus med mycket att fixa. Så man kan säga att vi levt med huset, och att Nestors har sitt eget liv. Mycket har vi tänkt göra som sedan blev något annat, som det är med gamla hus.

Men allt startade egentligen mycket tidigare. Nestors är en gammal lanthandel som drevs av Svea & Nestor Lundborg 1936. Affären byggdes ut 1945 och det var en riktig lanthandel där man fick köpa mjöl & socker från lådorna i köpmandisken. På ena väggen stod ett skåp där man kunde köpa allt från spik till hästskor. I kyldisken (modern för sin tid) kunde man handla charkvaror. Kaffe maldes i en kaffekvarn man kunde välja mellan fint, medium eller grovmalet. Det gick även att hitta kaffekoppar och porslin likväl som tyg. Tjära i tunnor fanns bakom affären där det även låg en cykelverkstad. Till julen skyltades det i affärens fönster. Det var något alla barn såg fram emot med glädje och förväntan.

Familjen bodde på övervåningen med barn & hund. Ett vackert staket fanns runt huset som tyvärr ej finns kvar. Vissa saker är som förr men en del ändras och utvecklas. Atmosfären är kvar, känslan lever än.

Ni är hjärtligt välkommen in till oss, att se, känna, minnas, uppleva eller smaka något gott till kaffet.

By Formsmedjan. Powered by Yago