Meny

PŚ gŚng

öppettider

Nu går det mot skörd av grönsaker vi kommer att vissa dagar sälja ex vis gurkor squash sallad m.m obs efter tillgång med grönt vet man aldrig vill även ta våra öppet tider en gång till vi har öppet till sista Augusti Tisdagar - Söndag 12.00 - 17.00 Måndagar stängt.Fika och lätt mat smörgåsar finns som alltid även alla saker som vi har fyllt på med prylar kläder mattor porslin mm
Välkommen önskar Eva & Ann

Datum: 0000-00-00
Tid: 12.00-17.00

Ur webshopenOm Nestors

Nestors cafè & diversehandel startade så småt år 2000 då vi började rusta på huset . För varje år det har varit öppet har vi kunnat ta i bruk flera rum efter som det blev klart .
Första året var det bara affärsdelen och cafè delen klar med 2 rum . Andra året fick vi hela nedre våningen klar . Och nu har vi även övre våningen klar .
På gång i år är altanen och källaren .

Det är ett fint gamalt hus med mycket att fixa .Så man kan säga att vi levt med huset , och att nestors har sitt eget liv för mycket har vi tänkt göra som sedan blev något annat som det är med gamla hus .

Men allt startade igentligen mycket tidigare . Nestors är en gamal lanthandel som drevs av Svea & Nestor Lundborg 1936 .

Affären byggdes ut 1945 och det var en riktig lanthandel där man fick köpa mjöl & socker från lådorna i köpmandisken .

På ena väggen stog ett skåp där man kunde köpa allt från spik till hästskor .I kyldisken ( modern för sin tid ) kunde man handla charkvaror .

Kaffe maldes i en kaffekvarn man kunde välja mellan fint , medium eller grovmalet .

Det gick även att hitta kaffekoppar och porslin likväl som tyg .

Tjära i tunnor fanns bakom äffären där det även låg en cykelverkstad .

Till julen skyltades det i affärens fönster . Det var något alla barn såg fram emot med glädje och förväntan .

Familjen bodde på övervåningen med barn & hund . Ett vackert staket fanns runt huset som tyvärr ej finns mer .Vissa saker är som förr men endel ändras och utvecklas . Atmosfären är kvar känslan lever än .

Så ni är hjärtligt välkommen in till oss att se , känna , minnas , uppleva eller smaka något gott till kaffet.